VV: KUSHTETUESJA PO E ZVARRITË VENDIMMARRJEN PËR KATËR KËRKESAT E DORËZUARA NGA NE

0

Lëvizja Vetëvendosje ka thënë se Gjykata Kushtetuese po e zvarritë vendimmarrjen për katër kërkesat e dorëzuara nga ky subjekt politik.

Sipas VV-së, të gjitha këto kërkesa kanë të bëjnë me çështje të rëndësishme institucionale dhe kushtetuese, dhe Gjykata Kushtetuese do të duhej të ishte efikase në shqyrtimin dhe nxjerrjen e aktgjykimeve.

“Është princip i së drejtës shqyrtimi dhe vendosja në kohë të arsyeshme, kurse ndjeshmëria e rasteve do të duhej të bënte që Gjykata t’i trajtonte me prioritet”.

“Kjo gjykatë nuk guxon të jetë selektive në trajtimin e rasteve, dhe t’i shtyjë për afat të pacaktuar kërkesat e bëra në adresë të saj. Sjellja e tillë e një institucioni kaq të lartë e forcon bindjen se në Kosovë nuk kemi shtet ligjor e të së drejtës”.
blob:https://www.facebook.com/c69ac3bb-4f0c-4d6c-be62-e035decb7cdd

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu