Shëndeti juaj mund të përfitoj nga të qarat?

0

Të qash është një veprim i zakonshëm njerëzor dhe mund të shkaktohet nga shumë emocione të ndryshme. Por pse qajnë njerëzit?

Studiuesit kanë zbuluar se të qarat kanë përfitime si nga trupi ashtu edhe nga mendja juaj dhe këto përfitime fillojnë që në lindje me thirrjen e parë të foshnjës, shkruan “HealthLine”.

Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth përfitimeve shëndetësore të të qarit, transmeton lajmi.net.

Qarja për periudha të gjata kohore çliron oksitocinën dhe opioidet endogjene, të njohura ndryshe si endorfina. Këto kimikate të ndjeshme mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve fizike dhe emocionale.

Sapo të lirohen endorfinat, trupi juaj mund të kalojë në një fazë disi të mpirë. Oksitocina mund t’ju japë një ndjenjë qetësie ose mirëqenieje.

Është një shembull tjetër se si e qara është një veprim vetë-qetësues.

Së bashku me ndihmën tuaj për të lehtësuar dhimbjen, të qarët, posaçërisht duke qarë, madje edhe mund të ngrejë disponimin tuaj. Kur lotoni, merrni shumë frymëmarrje të shpejtë të ajrit të freskët.

Frymëmarrja në ajër më të freskët mund të ndihmojë në rregullimin dhe madje edhe në uljen e temperaturës së trurit tuaj.

Një tru i freskët është më i këndshëm për trupin dhe mendjen tuaj sesa një tru i ngrohtë. Si rezultat, gjendja juaj shpirtërore mund të përmirësohet pas një episodi të qarë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu