Këto maska nuk iu mbrojnë nga Covid-19, është vetëm një moment që mund të kemë efekt

0

Përdorimi i këtyre maskave ka rezultuar të jetë i padobishëm thonë ekspertët.

Kjo maskë është duke u përdorur nga punëtorit e sektorit publik, është konsideruar nga ekspertët e industrisë si alternative adekuate si maskë fytyre.

Mirëpo testimet kanë treguar se këto maska nuk kanë efekt nëse dikush teshtinë në distancë rreth një metër.

Përdoruesi i maskës mund të thithë virusin brenda gjysmë sekondi nëse merr frymë në momentin e gabuar.

Teshtima krijon një unazë vorbulle që është e padukshme për syrin e njeriut. Kjo vorbull do të shpërbëhet në goditje me sipërfaqet, në këtë rast në kontakt me maskën duke i lejuar grimcat të hynë nga anët dhe poshtë maskës.

Nëse në momentin e goditjes së teshtimës në maskën tonë ne marrim frymë, atëherë ne do të thithim virusin direkt.

Pra, edhe distanca prej një metër është e padobishme me këto maska.

I vetmi moment që kjo maskë mund të ketë efekt është nëse është shoqëruar nga një maskë kirurgjike për fundi saj.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu