Simptomat më të shpeshta të Covid-19, gripit dhe ftohjes

0

Për shkak të simptomave shpeshherë të ngjashme, mund të jetë e vështirë që ndonjëherë të bëhet dallimi mes gripit, Covidit dhe ftohjes.

Megjithatë, disa simptoma janë specifike për njërën sëmundje.

Në vijim gjeni një listë me përshkrime për secilën simptomë si edhe ato më të zakonshmet për infeksionet.

Simptoma: Temperaturë (37.8 gradë Celsius ose më e lartë)

Covid: Zakonisht

Ftohje: Rrallë

Grip: Zakonisht

Simptoma: Lodhje

Covid: Zakonisht

Ftohje: Ndonjëherë

Grip: Zakonisht

Simptoma: Kollë

Covid: Zakonisht (më së shumti e thatë)

Ftohje: Zakonisht (zakonisht e butë)

Grip: Zakonisht (zakonisht e thatë)

Simptoma: Humbje e shijes/nuhatjes

Covid: Zakonisht

Ftohje: Ndonjëherë

Grip: Ndonjëherë

Simptoma: Teshtima

Covid: Jo

Ftohje: Zakonisht

Grip: Jo

Simptoma: Dhimbje muskujsh

Covid: Ndonjëherë

Ftohje: Zakonisht

Grip: Zakonisht

Simptoma: Rrufë

Covid: Rrallë

Ftohje: Zakonisht

Grip: Ndonjëherë

Simptoma: Fyt i thatë

Covid: Ndonjëherë

Ftohje: Zakonisht

Grip: Ndonjëherë

Simptoma: Diarre

Covid: Rrallë

Ftohje: Jo

Grip: Ndonjëherë (te fëmijët)

Simptoma: Dhimbje koke

Covid: Ndonjëherë

Ftohje: Rralle

Grip: Zakonisht

Simptoma: Gulçim

Covid: Ndonjëherë

Ftohje: Jo

Grip: Jo

Simptomat më të zakonshme për Covid-19

– temperaturë

– ethe

– kollë e vazhdueshme (zakonisht e thatë)

– humbje e shijes/nuhatjes

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu