Qeveria shqiptare ndryshon ligjin dhe i ndan pension familjes së qytetarit të vrarë nga Policia

0

Largimi i ministrit të Brendshëm Sandër Lleshaj nuk ishte e vetmja masë e Qeverisë së Shqipërisë për shkak të vrasjes së qytetarit Klodian Rasha.

Nëpërmjet dy vendimeve të miratuara, më 11 dhjetor dhe të mbajtura të fshehta, Këshilli i Ministrave ka aprovuar për familjen Rasha, përkatësisht kryefamiljarin Qazim Rasha, një pension mujor prej 96 mijë lekësh (775 euro), njofton të hënën A2news.

Akti i parë i qeverisë është ai normativ, i cili ndryshoi ligjin për sigurimet shoqërore, ku parashikon shpërblimin për familjet që humbasin një pjesëtar aksidentalisht nga forcat ligjzbatuese.

“Familja, e cila ka humbur aksidentalisht pjesëtarë të saj, si pasojë e veprimeve të kryera gjatë ushtrimit të detyrës nga punonjës të organeve ligjzbatuese, përfiton trajtim të veçantë financiar deri në masën e tetëfishit të pensionit social”, thuhet në amandametin e ligjit përkatës.

Klodian Rasha u vra, orët e para të datës 8 dhjetor, nga një punonjës i Policisë së Shtetit, ngjarje kjo që ka shkaktuar indinjatë dhe protesta.

Protestat kanë vazhduar edhe sot në shumë qytete të Shqipërisë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu