Pesë asteroidë nesër do të kalojnë në afërsi të Tokës, njëri me madhësi 680 m

0

Pesë asteroidë do të fluturojnë afër Tokës nesër. Kështu tregon Qendra për Studime të Objekteve të Tokës së Afërt (CNEOS) e NASA’s.

Dy nga trupat qiellorë janë mjaft të vegjël, ndërsa të tjerët me diametër mbi 100 metra.

Ndërsa 2 prej trupave qiellorë me një maksimum prej 27 metrash ( 2021 AJ ) dhe 57 metrash (2018 KP1) nuk janë shumë të mëdhenj, 3 të tjerët janë të mëdhenj.

Sipas NASA, AC mund të jetë i gjatë deri në 100 metra, dhe CO247 mund të jetë 470 metra.

Kurse asteroidi 332446 (2008 AF4) mund të jetë edhe 680 metra. Një tjetër asteroid i kësaj madhësie (2015 NU13) gjithashtu do të fluturojë afër tokës më 9 janar.

Megjithëse asteroidët kalojnë “afër tokës”, ato nuk klasifikohen si të rrezikshme nga NASA.

Sipas ESA, në 2021 AJ do të ketë distancën më të shkurtër kur fluturon përtej Tokës me 1.635 milion kilometra.T

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu