Kur janë më tërheqëse gratë? Ja çfarë thotë studimi

0

Shkencëtarët po studiojnë teorinë se gratë që janë në ditët pjellore të ciklit të tyre janë më tërheqëse.

Çfarë tregojnë rezultatet?
Cikli menstrual i grave është ende një mister sot. Ndërsa ndikimi i tij fizik është dokumentuar gjerësisht , ndikimi i tij social është ende një çështje e debatit publik.

Disa kërkime sugjerojnë se rrethi i shoqëror i gruas mund ta kuptojë lehtë kur ajo është me perioda, për shkak të ndryshimeve në sjelljen e saj, pamjen dhe aromën e trupit.

Përveç kësaj, gratë konsiderohet të jenë më tërheqëse në ditët pjellore, pasi ato përdorin mjete të ndryshme, si për shembull përpjekja për të rritur atraktivitetin e tyre (duke veshur rroba më të zbuluara).

Karen Wu, një asistent profesor i psikologjisë në Universitetin e Kalifornisë dhe një kolege e Chuansheng Chen, zhvilluan një hulumtim shkencor, një studimi takimesh mes burrave dhe grave.

Për të shqyrtuar pyetjet e hulumtimit të tyre, Dr. Wu dhe Chen bënë 15 takime të shpejta me 262 pjesëmarrës në kërkim të një partneri të seksit të kundërt.

Pas çdo takimi, pjesëmarrësit treguan përmes një pyetësori nëse dëshironin të vazhdonin në një takim të dytë me partnerin e tyre .

Rezultatet treguan se, të kundërtën nga teoria, gratë që ishin më afër ovulacionit nuk ishin më tërheqëse për burrat.

Ato nuk kanë morën më shumë oferta për takime dhe as nuk janë vlerësuar si më tërheqëse.

Megjithatë, në mbështetje të teorisë, gratë që ishin më afër fazës së ovulacionit kishin pak më shumë gjasa të ofronin një takim të dytë për meshkujt.

Si përfundim, ndërsa rezultatet nuk e përjashtojnë mundësinë që femrat më pjellore të jenë paksa më tërheqëse, tregojnë se çdo efekt “ndoshta është i vogël dhe kryesisht i parëndësishëm në konkurrencën mes gjinive”.

Një grua në ditët pjellore të ciklit të saj nuk ka asnjë avantazh ndaj grave që nuk janë në ditë pjellore, pasi ka shumë faktorë të tjerë që luajnë rol në atraktivitetin dhe tërheqjen.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu